Muškarac u Slavoniji držao arsenal oružja. Nađeni puška, bomba, bacač raketa...

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

PRETRAGOM doma 61-godišnjeg mještanina Vere na vukovarskom području policija je pronašla veću količinu oružja i streljiva. Pronađeni su kubura ručne izrade, ručni bacač raketa, ručna bomba s nadražujućim sredstvom (suzavac), komad protuavionskog pancirnog streljiva, malokalibarska puška, zatvarač puške i 502 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Pronađeno oružje i streljivo policija je oduzela 61-godišnjaku, a do okončanja upravnog postupka privremeno mu je oduzeto i lovačko oružje koje je zakonito posjedovao. Protiv 61-godišnjaka će državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će biti prekršajno procesuiran zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Iz policije podsjećaju da akcija "Manje oružja, manje tragedija" još uvijek traje te pozivaju one građane koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija prijave policiji, koja će ih na siguran način izuzeti.

Pročitajte više