Kod Varaždina na quadu poginuli bratići Alen (33) i Goran (39)

Foto: Facebook

Jučer je oko 20 sati u mjestu Tuhovcu kod Varaždina došlo do nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Kako javlja policija, muškarci starosti 33 i 39 godina vozili su se quadom šetnicom uz rijeku izvan naseljenog mjesta Tuhovec, u smjeru mjesta Retkovca.

Uslijed brzine neprilagođene osobinama i stanju zemljanog puta, došlo je do slijetanja quada u korito rijeke te su 33-godišnjak i 39-godišnjak smrtno stradali.

Poginuli bratići Alen i Goran

Poginuli su bratići Alen (33) i Goran (39) Mikulčić iz Tuhovca, piše Regionalni. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Varaždinske Toplice, Tuhovec, Leskovec i Grešćevina, koji su pomogli u njihovom izvlačenju.

Svi ti pripadnici većinom su poznavali muškarce koji su izgubili život, piše Regional. Alen (33) je imao vlastitu automehaničarsku radionu. Iza sebe je ostavio svoju zaručnicu s kojom je živio u kući svojih roditelja.

Goran je prije godinu dana ostao bez oca, a živio je sa svojom majkom u Tuhovcu. Radio je kao kuhar u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, a bio je veliki navijač zagrebačkog Dinama.

"Sve nas je ovo šokiralo", rekla je poznanica obojice preminulih.

Tijela prevezena na obdukciju

Smrt nesretnih muškaraca na mjestu događaja konstatirala je liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Po nalogu županijskog državnog odvjetnika, tijela su prevezena na Odjel patologije varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti ovog nesretnog događaja.

Proglašen dan žalosti u Varaždinskim Toplicama

 Grad Varaždinske Toplice proglasio je ponedjeljak, 15. travnja, danom žalosti.

"Dan žalosti obilježava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na zgradi Grada Varaždinskih Toplica i na drugim javnim zgradama na području Grada Varaždinskih Toplica. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost te organizatori javnih programa i sadržaja da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti”, priopćili su iz Grada Varaždinskih Toplica.

Ukop dvojice nesretnih muškaraca bit će 15. travnja u 14 sati na groblju Varaždinske Toplice, dok će se misa zadušnica služiti nakon ukopa, u topličkoj crkvi sv. Martina.

Iz Gradske uprave Varaždinskih Toplica poručili su da suosjećaju s obiteljima tragično stradalih mladih sugrađana.

Pročitajte više