KOLBY: STATUS KOSOVA PITANJE ZA BUDUĆNOST

Delegacija Vijeća sigurnosti UNa, na kraju svog dvodnevnog posjeta SR Jugoslaviji, poručila je vlastima u Beogradu da moraju surađivati u primjeni Rezolucije 1224 o Kosovu, te u potpunosti surađivati s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

Vođa delegacije, norveški diplomat Ole Peter Kolby kazao je na konferenciji za novinare da su jugoslavenske vlasti ´shvatile situaciju i naglasile spremnost za dijalog´. On je naglasio da je dijalog potreban i za rješavanje svih otvorenih pitanja na Kosovu, čiji je status ´pitanje za budućnost´, pri čemu ni jedna strana neće imati pravo veta, niti će biti isključena iz razgovora o budućem statusu Kosova.

Delegacija Vijeća sigurnosti UN-a sastala se u Beogradu, gdje je doputovala iz Prištine, s jugoslavenskim predsjednikom Vojislavom Koštunicom, srbijanskim premijerom Zoranom Đinđićem i predsjednikom Koordinacijskog centra za Kosovo i potpredsjednikom Vlade Srbije Nebojšom Čovićem, te danas s jugoslavenskim ministrom vanjskih poslova Goranom Svilanovićem. Izvješće o rezultatima svog posjeta Prištini i Beogradu delegacija će podnijeti Vijeću sigurnosti narednih dana.

Pročitajte više