Koliko košta najam stanova u Njemačkoj? Ove karte pokazuju prosječne cijene po gradovima

Foto: Immobilienscout24.de

KAKO bi vizualizirali kolike su prosječne cijene najma nekretnina u Frankfurtu, Münchenu i Stuttgartu na portalu Immobilienscout24.de izradili su tzv. Miet-Map ovih gradova.

Pokraj imena stanice javnog prijevoza napisali su prosječnu cijenu najma nekretnine na tom području, prenosi Croexpress. (Klikom na karte možete vidjeti njihove uvećane verzije)

Kako je vidljivo na karti Münchena, najjeftinije cijene najma su na rubovima grada, gdje se kreću u prosjeku između 500 i 800 eura. Najskuplji je najam stanova u samom centru, gdje se cijene penju i do vrtoglavih 1400 eura.



Cijene najma stanova u Frankfurtu kreću se, pak, od 500 eura (na rubovima grada) do preko 1000 eura u samom centru. Ipak, u odnosu na München, cijene najma stanova u Frankfurtu su prihvatljivije, a u prosjeku iznose oko 800 eura.



Unatoč novim zakonima koji su trebali donijeti smanjenje najmova nekretnina, u Stuttgartu su cijene najma i dalje visoke i rastu. Prema istraživanju portala Immobilien Scout, prosječna cijena najma dvosobnog stana od 70 kvadrata kraj, primjerice, glavnog željezničkog kolodvora ili kraj stanice Geroksruhe košta više od 900 eura.



U centru Zagreba najam u prosjeku 430 eura

Ovisno o lokaciji, površini, stanju nekretnine i uređenosti, cijene najma zagrebačkih stanova kreću se od 200 pa sve do 2000 eura.

Najviše najamnine traže se u centru grada gdje su u prosjeku iznosile oko 430 eura, dok najniže cijene najma bilježi Novi Zagreb, 260 eura.

Pročitajte više