Kolinda ide u SAD, posjetit će i kćer: "Te troškove osobno ću podmiriti"

Screenshot: HRT

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obavijestila je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da će tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama dio putovanja provesti privatno.

"Želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno", stoji u dopisu od 9. rujna koji je predsjednica poslala Povjerenstvu.

"Troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti"

"Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka, osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane", navela je predsjednica RH.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak odlazi u SAD na Generalnu skupštinu UN-a, a mediji navode da će privatni dio putovanja iskoristiti da posjeti kćer koja studira na Harvardu.

Pročitajte više