Kolinda izrazila sućut zbog terorističkog napada na Novom Zelandu

Foto: EPA

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru je izrazila sućut zbog terorističkog napada na Novom Zelandu.

Podsjetimo, u napadu koji se rano jutros po hrvatskom vremenu dogodio u gradu Christchurchu na Novom Zelandu kada je napadač krenuo u napad na džamije poginulo je najmanje 49 osoba. 

"Duboko me rastužio terorist iz napada na džamije u Christchurchu. Naše su misli i molitve s preživjelima, obiteljima i prijateljima žrtava te s građanima Novog Zelanda", napisala je Kolinda na Twitteru.

Kolinda Grabar-Kitrović je i poslala priopćenje u kojem izražava sućut Glavnoj upraviteljici Novog Zelanda.

Povodom okrutnih terorističkih napada na džamije u gradu Christchurchu, koji su se dogodili tijekom molitve i koji su odnijeli veliki broj nevinih života, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je sućut Glavnoj upraviteljici Novog Zelanda Dame Patsy Reddy.

„Republika Hrvatska i ja osobno osuđujemo ove brutalne napade na nevine ljude te ostajemo odlučni u borbi protiv terorizma, vjerske netrpeljivosti i svakog oblika netolerancije.

U ovim teškim trenutcima tuge i boli, molim Vas, Vaša Ekscelencijo, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti s obiteljima stradalih, kao i svim građanima Vaše države. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost novozelandskom narodu kako bi prebrodili posljedice ovih stravičnih zločina“, stoji u sućuti predsjednice Grabar-Kitarović.

Pročitajte više