Kolinda je 2015. rekla da ćemo biti na vrhu EU-a. Sad kaže da smo krivo shvatili

Foto: Hina

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila je na Gospodarskoj konferenciji dnevnika Sueddeutshe Zeitung u Berlinu svoju viziju gospodarskog razvoja Hrvatske posebice ukazavši na potrebu poboljšanja investicijske klime, 'rebrendiranja' Hrvatske te potrebu porezne reforme i smanjenja troškova rada.

Među ostalim stvarima, Kolinda je komentirala svoju izjavu iz 2015. godine. Tada je, nakon što je doznala da je pobijedila Ivu Josipovića na izborima i postala prva hrvatska predsjednica, Kolinda u euforiji kazala kako će Hrvatska biti među bogatijim zemljama EU-a i svijeta.

"Ne dam da mi itko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata jer bit će Hrvatska među najrazvijenijim zemljama Europske unije i svijeta. To vam obećavam ovdje večeras”, obećala je tu večer Kolinda dok su pokraj nje oduševljeno pljeskali Tomislav Karamarko i zaboravljeni Ivan Tepeš.

Pogledajte video iz 2015. u kojem Kolinda govori da će Hrvatska biti među bogatijim zemljama EU-a i svijeta 

Hrvatska od tada nije postala najbogatija zemlja svijeta ni EU-a. Dapače, tome nije ni blizu. Hrvatsku su od tada napustile stotine tisuća ljudi, mahom mladih, koji ne vjeruju u Kolindino obećanje i odlaze u razvijenije i bogatije zemlje. Hrvatska je na brojnim relevantnim ljestvicama na svjetskom dnu pa smo tako nedavno dobili potvrdu da je hrvatski javni sektor među najgorima na svijetu, da je Hrvatska zemlja u kojoj se iznimno teško posluje, a ni na ostalim poljima ne stojimo ništa bolje.

Kaže da smo je krivo interpretirali

Danas Kolinda iz Berlina tvrdi da su mnogi njenu izjavu krivo interpretirali.

"Mnogi su krivo interpretirali tu moju izjavu misleći da sam mislila da će se to dogoditi u mom mandatu", rekla je, prenosi N1.

Kad će se to dogoditi, Kolinda nije otkrila.

Danas je u jednoj novoj izjavi bila nešto opreznija. I dalje misli da Hrvatska može biti jedna od najnaprednijih zemalja na svijetu. No, ovaj put to nije obećala.

"Želimo poboljšati investicijsku klimu kako bi Hrvatska postala konkurentna unutar Europske unije. Mislim da bi Hrvatska mogla biti jedna od najnaprednijih zemalja na svijetu", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović na završetku trodnevne gospodarske konferencije.

Pročitajte više