Kolinda na Fejsu platila oglas s fotografijom Hrvatske vojske

Foto: Pixsell/Igor Soban/Facebook

PREDSJEDNICI Kolindi Grabar-Kitarović nije bilo dovoljno što je za svoju promidžbu na dan pada Vukovara prilikom paljenja svijeća na Ovčari pred fotografima pridržavala vojnika ranjenog u Afganistanu koji je tamo stigao na štakama. 

Kolinda na društvenim mrežama plaća reklame kako paradira pred vojskom

Tako sada službena kandidatkinja HDZ-a u svojoj kampanji za sljedeći predsjednički mandat na društvenim mrežama plaća oglase kako u uniformi paradira ispred Hrvatske vojske. Da je nemoralno, nije upitno, no javili su se i neki koji smatraju kako je takvo besramno iskorištavanje hrvatskih snaga sigurnosti i protivno Ustavu te zakonima. 

Glasovac: Hrvatskoj treba Predsjednik koji će štititi, a ne podrivati hrvatski Ustav

Primijetila je to i Sabina Glasovac koja je na Facebooku napisala: "Kandidatkinja HDZ-a i stranke Milana Bandića za Predsjednicu RH zloupotrebljava Hrvatsku vojsku u predizborne svrhe." Dodala je kako predsjednica uvlači Hrvatsku vojsku u svoju kampanju.

"Jasno pokazuje da, ne samo da u pet godina mandata nije bila u stanju naučiti ovlasti Predsjednika koje proizlaze iz Ustava, nego da ne priznaje ni hrvatske zakone. Još gore, i jedno i drugo podriva. Hrvatskoj treba Predsjednik koji će štititi, a ne podrivati hrvatski Ustav, zakone, institucije i službe, koji Hrvatsku vojsku shvaćati kao svoju ili HDZ-ovu vojsku. Gospođa Grabar-Kitarović je ovime pokazala da ona to, na žalost, nije u stanju, a to je opasno. Jako opasno za Hrvatsku", zaključila je Glasovac.

Do glasova pomoću izmišljanja neprijatelja

Tu priči nije kraj. Naime, još uvijek aktualna predsjednica u svojoj kampanji pokušava prestrašiti hrvatske građane referirajući se na nedefinirane vanjske i unutrašnje neprijatelje.

"Živimo u nestabilnom okruženju. Osnažimo Hrvatsku vojsku i policiju, školujmo hrvatske vojne vođe za 21, stoljeće", piše na oglasima hrvatske predsjednice, koja očito smatra da je stvaranje neprijatelja dobra taktika za dobivanje glasova.

No nisu samo vanjski neprijatelji na tapeti. "Ne dajmo im da ponovo unište Hrvatsku vojsku", stoji uz plakat na kojem aktualna predsjednica gordo korača pored špalira vojnika dok iza nje idu časnici.

Pročitajte više