Kolinda se sad izvlači da "razmišlja o različitim opcijama vezano uz problematiku mladih"

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas na marginama "četvrtastog stola" održanog u organizaciji Veleposlanstva Australije i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) kako razmišlja o različitim opcijama kada je riječ o problematici mladih i demografije.

Upitana što je s Uredom mladih koji je trebao biti osnovan u njezinu kabinetu, a koji bi kao takav mogao pomoći i mladim ženama, Predsjednica Republike je odgovorila kako razmišlja "o različitim opcijama jer je problematika mladih i problematika demografije općenito doista ključno pitanje za razvoj Hrvatske".

Pojasnila je kako u posljednjem razdoblju promjene Vlade i parlamentarnih izbora nije išla na neka posebna imenovanja u svom Uredu da se takav njezin čin ne bi shvatio kao da radi konkurenciju Vladi.

"Razmišljamo o konceptu jednog krovnog Vijeća za strateški razvoj Hrvatske"

"Ja doista želim raditi u sinergiji s Vladom i zato sad razmišljamo o konceptu jednog krovnog Vijeća za strateški razvoj Hrvatske, ali koje bi onda sadržavalo i Vijeće za gospodarstvo i posebno Vijeće ili Savjet za mlade i demografiju, a koje bi se bavilo i promicanjem ovakvih rasprava", rekla je Grabar Kitarović.

Također, Grabar Kitarović govorila je i o ovotjednim sjećanjima na obljetnicu pada Vukovara. "Svi razmišljamo o obljetnici pada Vukovara, a kao što znate o Vukovaru ne volim davati nikakve izjave jer mislim da u prvom planu moraju biti branitelji, udovice, stradalnici, ali i heroji, ali ne samo oni heroji koji su aktivno sudjelovali u bitkama nego i oni koji su jednostavno ostali u Vukovaru i živjeli život Vukovara", kazala je Predsjednica.

Za nju "ovo su trenuci kada se s posebnom boli i patnjom zbog strahovitih zločina prisjećamo svega što se dogodilo u Vukovaru prije 25 godina". Ali jednako tako ovo su za nju i dani ponosa zbog činjenice da je danas Vukovar hrvatski i da to više nikada nitko neće promijeniti.

"Žrtve Vukovara nisu bile uzalud i zato kada žalimo za njima isto tako moramo slaviti njihovu žrtvu jer danas smo mi ovdje zato što su oni bili na braniku Domovine. Vukovar je tada razrušen, ali nije pokoren. Vukovar je zaustavio Miloševićevu agresiju, agresiju JNA i četnika tada i Vukovar je obranio Hrvatsku", zaključila je Grabar Kitarović.
 

Pročitajte više