Kolinda se osramotila na svečanom prijemu u Lisinskom, a izgleda da je to shvatio i Plenković

Screenshot: HRT

PREDSJEDNICA se još jednom propisno osramotila, ovaj put na svečanom prijemu koji se održao u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.

>> PRED OGRADOM KAO TURISTICA Kolinda se žešće osramotila u Dnevniku


>> Kolinda otišla u Kanadu, pa ispalila glupost o toj zemlji


Kolinda je, naime, održala kratak govor na temu obljetnice priznanja Hrvatske, u kojem je između ostalog rekla i sljedeće: "Pozdravljam svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju s kojima sam imala čast raditi u to vrijeme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i neovisnost. Nisu to bila laka vremena".


Godinu dana nakon priznanja Hrvatske počela raditi u Ministarstvu vanjskih poslova

Kolinda je, doduše, te 1992. godine imala 23 godine i još uvijek je bila studentica engleskog i španjolskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prema njezinoj službenoj biografiji, diplomirala je 1993. godine, kad je počela i raditi u Ministarstvu vanjskih poslova.

Neposredno nakon te Kolindine izjave kamere su prikazale lice aktualnog premijera Andreja Plenkovića, bivšeg diplomata s dosta iskustva, koji je širom otvorenih očiju buljio u Kolindu. Po svemu sudeći, i sam premijer shvatio je što je upravo lupila predsjednica države.

Svoj govor Kolinda je zaključila u pompoznom stilu, istim riječima koje je koristila na vlastitoj inauguraciji: "Vjerujem u te, zemljo moja hrvatska".

Pročitajte više