Kolinda: Želim svratiti na Thompsonov koncert, on je veliki domoljub

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je u emisiji ''S predsjednicom izvan protokola'' kritizirala vladu rekavši da je "do određene mjere razočarana poreznom reformom" te da joj je žao što rekonstrukcijom vlade nije zahvaćen i ministar zdravstva Milan Kujundžić. 

No pomalo je ispod radara prošla njena izjava u istoj emisiji o kontroverznom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu i njegovom koncertu na splitskoj Rivi dan uoči proslave Oluje.

Želi ići na koncert Thompsona u Splitu

Kolinda je rekla da bi željela otići na koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu, pozdravivši to što je pjevač zatražio od publike da nosi isključivo obilježja pobjedničke hrvatske vojske s obzirom na to da je Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske.

''Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima", rekla je dodavši da 4. kolovoza s Ministarstvom obrane organiziraju prijem u Kninu.

Inače, u dijelu javnosti nedavno su se pojavila nagađanja da je Thompsonov koncert u Splitu zapravo dio njena plana za obračun s predsjedničkim protukandidatom Miroslavom Škorom, koji istoga dana ima koncert u obližnjem Trilju.

Kolinda vjeruje da Thompson nije pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara"

Za Thompsona predsjednica još kaže da su već o svemu razgovarali te da je pjevač odlučno ustvrdio kako nikada nije pjevao pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara".

Kolinda je, dakle, pored vlastitih ušiju i audiosnimke na kojoj se jasno čuje Thompson koji pjeva spomenutu pjesmu u kojoj se slavi klanje Srba, odlučila Thompsonu vjerovati na riječ. 

Objavljujemo stoga još jednom pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" u izvedbi Marka Perkovića Thompsona kako bi se Kolinda mogla pripremiti za nadolazeći koncert. Znate već, ona pjesma koju Thompson "nije pjevao". 

Thompsonova pjesma o klanju Srba za Kolindino zagrijavanje za koncert

Tekst pjesme:

"Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila

Oj, Neretvo, teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća

Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju
Oj, Račane, jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića"

Pročitajte više