Kolindin savjetnik odgovorio Juričanu na optužbe o dealu s Bandićem

Foto: Igor Kralj/Pixsell

DARIO JURIČAN, po novom Milan Bandić, nastavio je s teškim optužbama protiv gradonačelnika Bandića o pogodovanju. U objavi na Facebooku optužio ga je da pogoduje Kolindinom savjetniku Tomislavu Madžaru. Juričan tvrdi da je Bandić Madžaru, savjetniku predsjednice RH za sport, i njegovoj tvrtki Vaš pregled gradski prostor od 456 kvadrata na lokaciji Savska cesta 28 u Zagrebu iznajmio po cijeni od svega 2,2 eura/m2.

>>Juričan: Bandić daje Kolindinom savjetniku prostor za 2,2 eura po kvadratu

Razgovarali smo s Tomislavom Madžarom koji je opovrgnuo Juričana i rekao da nije istina da je njegova poliklinika u gradskom prostoru. Također je rekao kako je već ranije ušao u zakup prostora koji navodi Juričan te da cijena vjerojatno jest 2,2 eura po kvadratu, ali i da nikad nije ušao u taj prostor i da je raskinuo ugovor s Gradom.

"Nisam u gradskom prostoru"

Također je rekao da nikad nije dobio ni lipe iz gradskog proračuna.

"Nije točno da mi je poliklinika u gradskom prostoru. Ja jesam dugo tražio prostor i 2016. sam osnovao polikliniku, dao otkaz na Medicinskom fakultetu gdje sam bio docent i upustio se u privatne poduzetničke vode. U tom trenutku 2016., nakon završene kampanje za predsjednicu i parlament, nisam htio participirati u izvršnim vlastima, zaposlio sam sebe i jednu sestru, a firma sad ima 22 stalno zaposlenih i još imamo suradnike pa nas je ukupno 50, doktora, mladih koji su ostali u Hrvatskoj i ja im isplaćujem plaće. Taj prostor u kojem mi je poliklinika sam kupio na kredit", rekao nam je Madžar.

Navodi kako je u trenu kad je otvorio polikliniku prvo išao u najam te je tad, kaže, kontaktirao i državne nekretnine i grad te ih pitao imaju li slobodne prostore.

"Fokus mog djelovanja su sportski pregledi, po Zakonu o sportu te preglede financiraju lokalne zajednice u Zagrebu. Moj prijatelj Milan Bandić mi nije dao ni lipe za financiranje sportskih pregleda, a to radi sportskoj ustanovi Grada Zagreba. Meni nijedna lipa iz gradskog proračuna nije isplaćena na segmentu sportskih pregleda, a godišnje odradim preko 30.000 pregleda. Prostor sam kupio na kredit i zadužio se", istaknuo je Madžar.

"Cijena gradskog prostora koju sam trebao plaćati Gradu vjerojatno jest 2,2 eura po kvadratu"

Navodi kako je njegova poliklinika smještena u 800 kvadrata, a ne u 400.

"Što se tiče prostora o kojem govori Juričan, da se referiram na to. S Hrvatskim akademskim sportskim savezom koji je bio organizator Univerzijade, i kojem je prostor bio prevelik, ušao sam u zajednički zakup. Taj ugovor smo potpisali, no nikad u prostor nisam uselio i povukao sam se iz tog procesa", kazao je.

Navodi kako ga se želi u kontekst pogodovanja želi staviti u jeku kampanje te da on ne može zbog toga ugroziti 50 svojih djelatnika, navodeći kako pritom uredno plaća porez državi i kredit za prostor poliklinike.

"Cijena koju sam trebao plaćati za prostor u zakupu u Savskoj je standardna cijena gradskog prostora, ne znam koja je to cijena, vjerojatno je to ta od 2,2 eura. Potpisao sam zakup, ali je bilo nemoguće preseljavati jer sam trebao veći prostor kojeg sam i kupio i tražio sam od Grada da se raskine ugovor. Za kraj ne želim da se na ovakav način vodi kampanja, jako je ružno da se kampanja vodi preko neistina, površno i senzacionalistički", kazao je na kraju razgovora Madžar.

Pročitajte više