Juričan: Bandić Kolindinom savjetniku daje prostor za 2,2 eura po kvadratu

Juričan: Bandić Kolindinom savjetniku daje prostor za 2,2 eura po kvadratu
Foto: Matija Habljak/Pixsell, Facebook

DARIO JURIČAN, po novom Milan Bandić, nastavio je s teškim optužbama protiv gradonačelnika Bandića o pogodovanju. U objavi na Facebooku optužio ga je da pogoduje Kolindinom savjetniku Tomislavu Madžaru.

Juričan tvrdi da je Bandić Madžaru, savjetniku predsjednice RH za sport, i njegovoj tvrtki Vaš pregled gradski prostor na lokaciji Savska cesta 28 u Zagrebu iznajmio po cijeni od svega 2,2 eura/m2.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"KAKO PAJDE NAPLAĆUJU 18 EUR/M2 GRADU ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA, A PAJDO TOMISLAV MADŽAR OD GRADA DOBIVA PROSTOR ZA 2 EUR/M2

Gradonačelniku Milanu Bandiću!

U Centru za odgoj i obrazovanje Goljak na Zavrtnici 30 smještena su djeca s posebnim potrebama, u dobi od 14 do 21 godine, djeca sa smanjenim kognitivnim sposobnostima, tjelesnim oštećenjima i drugim razvojnim smetnjama.

Vi to znate, bili ste tamo na otvorenju. Nažalost, otvorenja predstavljaju i vaš maksimalni domet. Tamo su bile i vaše pajde iz tvrtke Brimus, sretnici koji taj privatni prostor od 498 m2 rentaju Gradu po cijeni od 18,62 eura/m2.  (Zaključkom od 30.1.2019., Klasa: 602-02/19-01/27, Urbroj: 251-03-02-19-2).
Istog dana kad ste njima odredili tako dobru cijenu najma, iznajmili ste vašem pajdi Tomislavu Madžaru, savjetniku predsjednice RH za sport, i njegovoj tvrtki Vaš pregled, gradski prostor na lokaciji Savska cesta 28, Zagreb po cijeni od svega 2,2 eura/m2. (Zaključak od 30.1.2019. Klasa: 372-03/19-03/58, Urbroj: 251-03-02-19-2)
Prostor u Savskoj od 456 m2 tvrtka Tomislava Madžara dijeli s Hrvatskim akademskim sportskim savezom.

Ono što sam vas htio pitati Gradonačelniče – kako vas nije sram?

Dok vaše pajde građevinci zarađuju na djeci s mentalnim teškoćama po 18,62 eura /m2, vaš pajdo Madžar, koji nema, bar meni poznate, mentalne teškoće i tako predano brine oko vaše rođendanske torte zajedno s Jakovom Kitarevićem, plaća Gradu tek 2,2 eura /m2.

Tvrtka Brimus sagradila je prostor za djecu s posebnim potrebama na Zavrtnici, stotinjak metara od kompleksa Zagrepčanke koji ste kupili 2001. za 118 milijuna kuna i tvrdili da je posao stoljeća, a sada su u njemu ofucana skladišta.

Slično je bilo i u propaloj tvornici Sljeme u Sesvetama, kao i u Gredelju.

"Vi ste, gradonačelniče, kralj ofucanih skladišta"

Da vam je imalo stalo do te djece napravili bi im prostor na gradskom zemljištu, s kojim ionako ne znate što bi, ili bi ih smjestili u prostor koji ste namijenili pajdi Madžaru.
Da se vratim na tvrtku Brimus. Od njih ste uzeli za velike novce i prostor za Sportski savez grada Zagreba u Savskoj cesti 137. Tamo pak caruje vaš pajdo Zdenko Antunović, popularni Zdena, između ostalog i optuženik u aferi Bundekfest - to je, sjetite se, onaj čovjek koji vam nosi specijalne terete i voli se provoditi s vama i vašim prijateljicama.

Ne čudi me to za njega, na Prometnom fakultetu diplomirao je na temi Prijevoz opasnih tereta. Zna se ponekad Zdena i previše izbrbljati, kao onom prilikom kad niste bili zadovoljni količinom ‘specijalnog tereta’ koji su vam poslali organizatori festivala. Nezahvalnici, ne znaju oni koliko vi trošite i koliko košta opremanje tri stana s eksluzivnim namještajem talijanskih brendova koje ste koristili i kojima ste, prema presudi Vrhovnog suda, raspolagali.

Vlasnicima tvrtke Brimus bili ste i na fešti prilikom obljetnice njihove druge tvrtke Ing-Grad.

Volite vi obljetnice, da se ljudi vesele, da vam se pjevačica nagne na uho. To vam neće pomoći. Gledajte samo kako je skončao njen organizator rođendana. Ali i vi i ja znamo da ni pjevačici više nema pomoći.

Vi ćete ostati upamćen kao moralno ofucana figura koja pajdi Tomislavu Madžaru u samom centru grada daje za sitne novce prostor, dok djeci sa smanjenim kognitivnim sposobnostima, tjelesnim oštećenjima i drugim razvojnim smetnjama vaši pajde naplaćuju gotovo osam puta više.

Gradili bi Manhattan, a ne možete sagraditi niti centar za djecu.

Vaše su igre moralno bijedne. Vaše je vrijeme isteklo.

Vi ste tigar od papira, a ja vas rolam i svodim na mjeru koja vas ide.

U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas!

Milan Bandić, redatelj"

Odgovor Madžara objavit ćemo čim ga dobijemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara