Kombi s oznakom "minirano" ispred "Varaždinskih vijesti"

ISPRED sjedišta lokalnog tjednika "Varaždinskih vijesti" u Varaždinu jutros je zatečen parkirani kombi na čijem je vjetrobranskom staklu bio natpis "minirano", a policija je poslije očevida utvrdila da nikakva eksplozivna naprava nije bila postavljena te da je vlasnik vozila muškarac koji boluje od PTSP-a, priopćila je PU varaždinska.

Nakon dojave policijski su službenici izišli na mjesto događaja, te izvidima i pirotehničkim pregledom mjesta događaja utvrdili da eksploziv nije postavljen. Daljnjom su pretragom vozila pronašli iskaznicu osobe oboljele od PTSP-a za koju je utvrđeno da pripada muškarcu u dobi od 38 godina, koji je ujedno i korisnik vozila.

Nakon nekog vremena korisnik vozila došao je na mjesto događaja te potvrdio da je vozilo njegovo i da ga je parkirao tijekom noći na spomenutom mjestu i u njemu prenoćio.

Za natpis "minirano" muškarac je izjavio da je najvjerojatnije riječ o igri njegove djece.

Razlog njegova boravka na parkiralištu "Varaždinskih vijesti", po riječima spomenutoga muškarca, bilo je nezadovoljstvo izvješćem sa sudske rasprave objavljenim u "Varaždinskim vijestima" od 7. srpnja ove godine. Također je izrazio nezadovoljstvo i ostvarivanjem svojih ostalih prava, odnosno statusom, stoji u priopćenju PU.

S obzirom na to da je riječ o osobi oboljeloj od PTSP-a, policijski su službenici kontaktirali s liječnikom tog čovjeka, te je on tijekom prijepodneva odvezen na Odjel psihijatrije varaždinske Opće bolnice.

Pročitajte više