Končar računalo u svjetskom vrhu

NEDAVNO predstavljeno prijenosno računalo NIKA 17 domaćeg proizvođača, tvrtke Končar-INEM, uvršteno je u sam svjetski vrh po funkcionalnosti, što potvrđuje 53. mjesto osvojeno u usporednom testu (Benchmarking) kojega je provela tvrtka EAG Centar (www.eag.hr) specijalizirana za usluge implementacije i primjene modernih računalnih tehnologija (CAD, CAM, PDM, MPM, PLM i sl.) za poduzeća razvojno proizvodne djelatnosti.

Test kojem je podvrgnuto računalo NIKA 17 sastojalo se od pokretanja stvarne aplikacije Pro/ENGINEER namijenjene CAD modeliranju proizvoda te CAM pripremi za strojnu obradu. Riječ je o aplikaciji tvrtke PTC (www.ptc.com) koja spada u sam vrh svjetske ponude programskih rješenja za podršku industriji.

"U svrhu testiranja funkcionalnosti i procjenu upotrebljivosti KONČAR linije sklopovlja pa tako i NIKA prijenosnika, koristili smo namjensku Ocus B4 aplikaciju. U OCUS B v4 tabeli rezultata testiranja, NIKA 17 je trenutno na 53. mjestu. Budući rezultati ne prave razliku između desktop i notebook računala i s obzirom na sasvim običnu video karticu, rezultat koji postiže NIKA je izuzetno visok te ravnopravno usporediv sa rezultatima mnogih profesionalnih radnih stanica drugih svjetskih brand name proizvođača računala", rekao je Branko Dautović, direktor tvrtke EAG Centar koja je provela testiranje.

Više informacija o ovom testiranju može se pronaći na web odredištu www.proesite.com gdje se nalazi i usporedna tablica rezultata koje su na testu postigla druga računala pored prijenosnoga NIKA 17. 

Pročitajte više