KONCEPT ZA KONCESIJU ZA PLINOFIKACIJU ISTRE U IDUĆIH MJESEC DANA

Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević izjavio je večeras, na konferenciji za novinare u Poglavarstvu Istarske županije da bi koncept za dodjelu koncesije za plinofikaciju Istre trebao biti dovršen u idućih mjesec dana.

Ina će iduće godine izgraditi dvije crpke na Istarskom ipsilonu, te će izgraditi novu benzinsku crpku i na novoj lokaciji u Fažani, najavio je Dragičević koji je danas u Puli razgovarao s predstavnicima gradskih i županijskih vlasti o pripremama za turističku sezonu i plinofikaciju Pule i Istre.

Prije sastanka s istarskim županom Ivanom Jakovčićem predsjednik Inine uprave sastao se i s pulskim gradonačelnikom Lucianom Delbiancom koji mu je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Ine i Pule.

"Nadam se da će Pula ubrzo uživati u blagodati koje donosi korištenje zemnog plina", rekao je nakon završetka sastanka gradonačelnik Delbianco.

Po Dragičevićevim riječima, u kolovozu sljedeće godine zemni će plin stići na istarsko kopno i Pula će tada, kako je rekao, dobiti plin dva puta kaloričniji i dva puta jeftiniji od sadašnjeg.

I istarski župan Jakovčić nakon sastanka s predsjednikom Inine uprave izrazio je zadovoljstvo planovima te tvrtke glede podizanja kvalitete usluga koje ona pruža te u vezi s planovima dovođenja plina iz podmorja na istarsko kopno.



(Hina) xdspo ysp

Pročitajte više