Koncert MOSKOVSKOG TRIJA "RAHMANJINOV" u Varaždinskom HNK-u

Ugledni moskovski glasovirski trio "Rahmanjinov" večeras je izveo koncert u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskoga narodnog kazališta u Vraždinu.

Na rasporedu su bila djela: Ernesta Blocha - Tri nocturna, Dmitrija Šostakoviča - Trio br. 2 u e-molu i Sergeja Rahmanjinova - Elegični trio br. 2 u d-molu op. 9.

Trio "Rahmanjinov" osnovan je 1994. u Moskvi, a tvore ga Mihail Cinman - violina, Natalija Savinova - violončelo i Viktor Jampolski - klavir. Ansambl je održao brojne koncerte u poznatim svjetskim koncertnim dvoranama, snimili su tri nosača zvuka s djelima ruskih skladatelja, a jedan od njih s djelima Čajkovskog i Glinke. Po BBC-evu Muzičkom magazinu to je najbolji nosač zvuka u kategoriji komorne glazbe za 2001.

Svi spomenuti članovi Trija završili su Konzervatorij "Čajkovski" u Moskvi i solisti su Moskovske filharmonije. Cinman je koncertni majstor moskovskog orkestra Boljšog teatra, a glazbena karijera i drugih dvaju članova je uspješna.

Večerašnji koncert je dobrotvorne naravi i sav novac od predstave namijenjen je žrtvama obiteljskog nasilja, a priređen je u suradnji sa Zakladom solidarnosti grada Varaždina i Hrvatsko-ruskim društvom prijateljstva.



(Hina) xmbed ysp

Pročitajte više