Konjanička karavana "Korana - Mrežnica 2003."

ČETVRTA konjanička karavana "Korana Mrežnica 2003." održat će se ove godine u povodu Dana domovinske zahvalosti od 2. do 4. kolovoza.

Organizator Karavane je Konjanički klub "Zlatna potkova" iz Krnjaka. Osim jahanja predviđeno je i penjanje iz vode po užetu na drvo, potezanje konopca, izbor najboljih jahača i jahačica te najljepše jahačice, rekreativna vožnja čamcima, pouka jahanja za djecu i odrasle i nastupi KUD-ova.

Prijave se zaprimaju još sutra, a prijaviti se mogu jahači koji si sami mogu osigurati konja, jer ih u "Zlatnoj potkovi" više nema.

Prvi dan, u subotu, sudionici će u spomen na ratni put 137. i 110. brigade Hrvatske vojske u Domovinskom ratu proći oko 35 kilometara uz riječna korita, a noćit će pod šatorima u kampu kod sela Žunića uz Mrežnicu. U nedjelju u kampu je predviđen športski, zabavni i memorijalni sadržaj, a u ponedjeljak vožnja čamcima i pouka jahanja za djecu i odrasle.

Godine 2000. bilo je 12 sudionika, pretprošle 16. i prošle godine 23. Do sada se za Konjaničku karavanu 2003. prijavilo 30 konjanika iz Zagreba, Samobora, Gospića, Plitvica, Karlovca i Duge Rese, a očekuje se još prijava.

Anton Cindrić u ime organizatora kaže da karavana ima sve značajke pustolovnog turizma. Opasnosti su mnogobrojne, poput onih kad se forsira rijeka, jaše usponima i nizbrdicama. Na nekim se dijelovima jaše stazama u blizini miniranih područja pa se od jahača traži sigurno vođenje konja da ne skrene s puta.

Pročitajte više