Konkretne informacije o vozačima u Iraku tek za tri tjedna

KONKRETNIJE i službene informacije o trojici vozača hrvatskih kamiona koji su navodno uhićeni u Iraku moći će se dobiti tek za tri tjedna, izjavio je u srijedu za Hinu Marijan Banelli, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Najvažnije je da nemamo informacije da je netko od naših vozača stradao ili da nedostaje, ni da nam nedostaje neki od kamiona, rekao je Banelli.

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Ivana Crnić u srijedu je za Hinu kazala kako ministarstvo nema novih informacija o identitetu, državljanstvu i zatvoru u kojemu se navodno nalaze tri vozača hrvatskih kamiona.

Prema Banellijevim riječima, informacije o trojici vozača hrvatskih kamiona on je dobio od medija, a onda ih je provjerio kod hrvatskih vozača u Iraku.

Jutarnji list u izdanju od srijede navodi da su u Iraku, prema još nepotvrđenim informacijama, već neko vrijeme zatočene tri osobe s hrvatskim putovnicama.

Predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika je za Jutarnji list rekao da sigurno nije riječ o vozačima iz njegove udruge.

Prema njemu dostupnim informacijama, riječ je o vozačima srpske nacionalnosti koji vjerojatno kod sebe imaju hrvatsku putovnicu, navodi list.

U Iraku se, prema njegovim riječima, trenutačno nalazi tridesetak hrvatskih vozača kamiona, a u tu zemlju vozi ukupno dvjestotinjak vozača.

Pročitajte više