Konobarica policajcima dala heroin iz njedara, nabavljen kod vlasnika pogrebnog poduzeća

INSPEKTORI Odjela za narkotike splitske PU zaplijenili su 250 grama heroina i iza brave spremili tri osobe. Droga im je doslovno ispala na stol iz ženskih grudi.

Počelo je uhićenjem Tomislava Kurtovića i njegove djevojke Marije B., koji su policiji u šake pali u Lećevici prije dva dana. Zaustavili su ih u Fiat Puntu koju minutu nakon što je Tomislav uzeo 211,9 grama heroina na Kozjaku. Primijetio je policajce da ih prate i uspaničio se. Što se kasnije odigravalo, otkrila je Marija, ali tek nakon što su ih priveli na ispitivanje u Policijsku upravu. Dotad je bila nijema. Zato što joj je dečko tako zapovjedio.

Tajne mjere nadzora

"Tomislav je izvadio balotu iz džepa i stavio mi je među cice. Nisam ništa rekla isprva kada su me pitali, jer mi je on rekao da šutim i ništa ne govorim. Nisam ga ništa pitala što je to. Nisam po prirodi znatiželjna", otkrila je Marija, inače bivša konobarica u kafiću na Poljudu. Tomislav je tek kratko potvrdio njenu priču. Od koga je kupio drogu nije htio reći.

A policija to zna zahvaljujući tajnim mjerama nadzora. Samo pola sata nakon što su uhitili Tomislava i Mariju, u Dugopolju su na ulazu na autocestu iznenadili Ivana Mršića, vlasnika pogrebnog poduzeća iz Prološca kod Imotskog. Bio je za upravljačem svog Mercedesa u društvu Sanje S., državljanke Njemačke. Oduzeli su im novac, a njega nije bilo malo. Ivan je sa sobom nosio 27 i pol tisuća kuna gotovine, a prijateljica 18 i pol tisuća kuna. 

Pretražili su mu kuću u Prološcu, nađeno je 0,8 grama kokaina, 2.300 kuna i tri mobitela. Konkretnija zapljena bila je kod Kurtovića. U kući u Kaštelima našli su mu još 40 grama heroina, dva mobitela, digitalnu vagu...

Razbojništvo u Hercegovini

Mršić o svemu šuti. Protiv njega se, inače, na splitskom Županijskom sudu vodi i istraga za razbojništvo u Hercegovini. Osumnjičen je da je s dva kompanjona od starca, koji je u međuvremenu preminuo od karcinoma, uzeo 40 tisuća KM i pet tisuća dolara. 

Mršić, Kurtović i cura pritvoreni su zbog osobito teških okolnosti djela. Mršićeva suputnica iz Mercedesa nije osumnjičena, za koji dan će biti ispitana kao svjedok. 

Pročitajte više