Kontroverzni plakati o nasilju podijelili Sloveniju, pogledajte

Foto: Twitter

POSLJEDNJIH dana plakati o nasilju u obitelji izazvali su burne polemike u Sloveniji, javlja portal Siol.

Plakate koji prikazuju djecu i žene žrtve nasilja je po Sloveniji postavila Udruga za nenasilnu komunikaciju. Ono što je izazvalo kontroverze su natpisi na plakatima. Naime, žrtve nasilja na licu imaju madež, ali i ozljede. Strelica usmjerena prema madežu označena je kao "majčin znak", a strelica usmjerena prema ozljedi na licu označena je kao "očev znak", odnosno "partnerov znak".

Kampanja je u Sloveniji naišla na brojne kritike jer sugerira da su za nasilje nad djecom i ženama odgovorni isključivo muškarci.

"Ovaj plakat demonizira očinstvo i stavlja sve očeve u isti koš s nasilnicima. To nije objektivno, nije odgojno i nije prihvatljivo. Kao otac se osjećam uvrijeđenim", napisao je na Twitteru Alojz Kovšca, predsjednik slovenskog Državnog savjeta. 

Naručitelj oglasa, Udruga za nenasilnu komunikaciju, nakon burne reakcije dijela javnosti objavio je da će povući plakate.

"Hvala za komentare pod današnjom objavom prvog para plakata iz kampanje Znakovi. Objava nije poslala poruku koju smo htjeli poslati i zato smo je uklonili", objavili su na svom Facebook profilu.

Hvala za komentarje pod današnjo objavo prvega para podob iz kampanje Znamenja. Objava ni posredovala sporočila, ki smo ga želeli, zato smo jo umaknili.

Posted by Društvo za nenasilno komunikacijo on Wednesday, April 21, 2021

Što vi mislite? Recite nam u anketi!

 

Pročitajte više