Koordinator Udruge Franak diže ruke od svega: Lalovac mi je priznao da konverzije kredita neće biti

Foto: FAH

DENIS SMAJO, koordinator Udruge Franak, na svojem je Facebook profilu objavio kako namjerava napustiti funkciju zbog informacija koje je dobio vezano uz konverziju kredita u švicarcima. Naime, Smajo tvrdi kako je od više izvora saznao da će zakon o konverziji kredita uskoro biti suspendiran.

"Ministar Lalovac mi je rekao, 4.10., dan prije nego je objavljen datum izbora, da su 8.11. izbori, a da Zakon pada (ili će biti suspendiran) 9.11. Rekao mi je da iza toga navodno stoje neki ljudi iz HDZ-a i visokopozicionirani bankari, dakle, vjerojatno su u pitanju neke nečasne i nezakonite radnje", piše Smajo.

"Lalovac je također jako razočaran s time. Znam da ga dovodim s ovim izlaskom u javnost u nezgodnu poziciju, ali nemam izbora. Riječ je o sudbini 55 tisuća obitelji. Prava istina je da je Boris veliki pozitivac u ovoj priči i da se zaista bori za sve nas. Zašto se nije ranije odradio zakon i zašto nisu napravljeni neki dodatni potezi, u to neću ulaziti, ali samo ću vam reći da to nije sve ovisilo o samom ministru Lalovcu.

Ova informacija može biti lažna, ali ministar me nikada nije prije slagao. Plus je tu više različitih izvora informacija. Gdje ima dima ima i vatre. Mogao sam šutjeti i moliti se onom gore da to nije istina. Ili sam mogao upozoriti javnost. Izabrao sam ovo drugo, iako riskiram sve u životu. Jednostavno, ne mogu šutjeti. Ne želim više biti rob banke. I rob njihovog toksičnog kredita.

Osobno sam nakon svega jako razočaran. Bez obzira na ishod ove cijele priče, ne mislim se više baviti sa slučajem franak. Borit ću se na druge načine za svoju obitelj. A ako treba i napustit ću ovu državu za koju mi je otac ostavio zdravlje. Ako ovo upozoravanje javnosti da rezultate, pa se ipak konverzija realizira, nikad se neće saznati da li je ovaj javni istup nešto utjecao na neke odluke. Svjestan sam toga, ali bar znam da sam sve dao od sebe da se nešto promijeni u ovoj državi i da se ljudima pomogne. Još sutra ću staviti jedan završni post, a onda ću za nekoliko dana ugasiti ovaj FB profil. Nadam se da me razumijete", zaključio je Smajo.

Pročitajte više