Koprivnica: dodijeljene nagrade za mlade umjetnke

Godišnju nagradu Grand prix za mlade umjetnike "Carlsberga Croatie" za mlade umjetnike, koji su sudjelovali na drugoj izložbi "Drava Art Annale" u Koprivnici, dobio je Igor Brkić iz Peteranca za rad "Zebra preko Drave do Europe".

Na ovogodišnjoj izložbi "Drava Art Annale" u koprivničkoj Galeriji sudjelovala su 33 mlada umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Japana sa 66 radova o temi odnosa suvremene umjetnosti prema zaštiti okoliša i održivog razvoja rijeke Drave.

Nagrade i priznanja podijeljeni su na današnjoj prigodnoj svečanosti u Galeriji grada Koprivnice. Nagrade su novčane, a prva je u iznosu od 10.000 kuna.

Po ocjeni prosudbeng povjerenstva drugu nagradu "Tuborga" od 8000 kuna dijele Irena Frantal iz Zagreba za "Knjigu o Dravi" i Luka Bunić iz Svetog Martina pod Okićem za digitalni video i fotografije "Kapi".

"Panovu" nagradu publike od 2000 kuna zaslužio je Ivan Brkić iz Koprivnice za digitalnu fotografiju "Element: Voda 01".

Povjerenstvo je posebno pohvalilo radove Dubravka Baumgartnera iz Slovenije, Koraljke Kovač iz Zagreba i Ane Vivode iz Rijeke, a posebna priznanja publike zaslužili su Igor Banfi iz Slovenije, Darko Markić iz Koprivnice i Matija Tomšić iz Zagreba.

U prosudbenom povjerenstvu bili su Jorn Pedersen, predsjednik "Carlsberga Croatia", Helena Hećimović iz Saveza udruga Dravske lige, Zlatko Kauzlarić Atač, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Romano Baričević, akademski slikar, i Draženka Jalšić-Ernečić, ravnateljica Muzeja grada Koprivnice.

(Hina) xonov yjn

Pročitajte više