Korčulanski narko diler Cvitanović pobjegao nakon što je s policajcima popio piće?

NAKON što je, čini se, osumnjičeni korčulanski narko diler varkom uspio srediti policajce i pobjeći od privođenja u istražni centar u Dubrovniku, Ravnateljstvo policije u Zagrebu naložilo je internoj službi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provođenje detaljne istrage o uzrocima koji su doveli do bijega Jakše Cvitanovića Cvika.

Cvitanović, kojeg je nedavno u medijima saborska zastupnica iz redova HSP-a Ruža Tomašić prokazala kao glavnog dilera drogom na otoku Korčuli, trebao je u nedjelju biti priveden u Dubrovniku zbog toga jer je istog dana oko 4 sati ujutro u Veloj Luci drškom pištolja koji je ilegalno posjedovao, razbio čeljust Rini Cetiniću. Pretpostavlja se da se radilo o međusobnom narkodilerskom obračunu.

Zamjenica glasnogovornika MUP-a Emina Lišić kazala je za Index da policija i dalje traga za Cvitanovićem te da se još utvrđuju okolnosti pod kojima je pobjegao. Pored toga, do okončanja istražnog postupka suspendirana su dvojica policajaca kojima je Cvitanović jučer uspio pobjeći, i nad kojima je pokrenut stegovni postupak, potvrdila je Lišić.

Jakšu Cvitanovića zastupnica Tomašić prokazala je nedavno kao glavnog korčulanskog dilera drogom nakon čega je bila primorana uzeti policijsku zaštitu.

Tomašić je u ponedjeljak Hini izjavila da je jučerašnji oružani obračun u Veloj Luci pokazao opravdanost njezinih i upozorenja Korčulana da policija i pravosuđe moraju stati na kraj otočkoj narko mafiji.

Činjenicu da ni nakon učestalih upozorenja da je Cvitanović jedan od glavnih opskrbljivača droge na jugu Hrvatske on nije uhićen niti procesuiran HSP-ova zastupnica tumači nedostacima pravne države.

"Sve su to nedostaci pravne države jer svi na otoku znaju, i pravosuđe i policija, da je Cvitanović diler", kazala je Tomašić.

Zastupnica, ipak, najvećim propustom smatra to što je Cvitanović jučer pobjegao policajcima koji su ga, nakon što je u Veloj Luci drškom pištolja kojega ilegalno posjeduje razbio čeljust svom dugogodišnjem prijatelju, privodili u Dubrovnik.

Tvrdi da su ga, nakon što su ga uhitili u Veloj Luci, policajci automobilom vozili prema gradu Korčuli, ali da su stali na piće u mjestu Čare gdje je Cvitanović utekao.

"Najžalosnije je to što su policajci s njim stali na piće, a nisu ga ni vezali lisicama. On im je platio piće i na putu do Korčule pobjegao", rekla je Ruža Tomašić.

"To je dokaz totalnog kaosa u pravosuđu i policiji", zaključila je Tomašić.

U MUP-u kažu kako nemaju informacija o tome da je Cvitanović stao na piće s policajcima, te ponavljaju da će se tek po okončanju istrage znati kako je osumnjičeni pobjegao policajcima.

I.K.

Pročitajte više