Kosor: Bianca Matković prvo mora završiti započete poslove u Ministarstvu gospodarstvu

"MORAMO njegovati kulturu odnosa prema poslu. To znači da se započeti poslovi moraju dovršiti", rekla je premijerka Jadranka Kosor govoreći o ostavci Biance Matković na mjestu državne tajnice u ministarstvu gospodarstva te o njenoj želji da uđe u Sabor. Naime, u posljednje vrijeme mnogo bure podigla je najave kako Matković ulazi u Sabor, a u kontekstu "buđenja" Sanaderovih spavača.

Početkom tjedna Matković je dala ostavku na mjesto državne tajnice, a iako je riječ o formalnosti, mnoge je iznenadilo kako na sjednici Vlade u četvrtak Matković nije razriješena. Špekulira se kako će vladajuća partija napraviti sve kako bi Matković ušla u Sabor tek nakon izglasavanja proračuna. Takve špekulacije, odbila je premijerka Kosor, pravdajući se procedurom.

"Gospođa državna tajnica bit će razriješena kad se ispune svi uvjeti", rekla je Kosor dodajući kako bi se moglo dogoditi da svi državni tajnici u nekom ministarstvu u jednom danu daju ostavke i da odu pa bi onda, smatra Kosor, ministar imao još većih problema.

To u konačnici znači da Matković ne može u Sabor dok ne završi započete poslove u Ministarstvu.

Pročitajte više