Kosor i Pahor umiruju Tadića pred konferenciju kojoj će prisustvovati i predsjednik Kosova

PREMIJERKA Jadranka Kosor susrest će se sutra u Ptuju sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom i srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, priopćeno je iz Banskih dvora.

Radi se o neformalnom susretu prilikom kojeg će se razgovarati o konferenciji "Zajedno za EU: doprinos Zapadnog Balkana europskoj budućnosti" koju organiziraju Hrvatska i Slovenija, a koja će se održati 20. ožujka na Brdu kod Kranja.

Tom prilikom posebna pozornost posvetit će se i intenziviranju gospodarske suradnje i razmjeni iskustava o mjerama za izlazak iz gospodarske krize.

Na konferenciji će sudjelovati uz Tadića i predstavnici međunarodno priznatog Kosova, a dolazak je potvrdio i kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu. Sutrašnji je sastanak stoga svojevrsna priprema na susret Tadića sa predsjednikom Kosova. Službeni Beograd tome se ne protivi, ipak zahtijevaju da Kosovo sudjeluje pod imenom UNMIK.

Ured kosovoskog predsjednika izvijestio je pak kako Sejdiu na konferenciju dolazi, ali kao predsjednik neovisne i samostane države Kosova, javlja HRT.

Pročitajte više