Kosor kumovala tankeru "Velebit": Radim puno da bi nam sutra bilo bolje

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je kumovala tankeru "Velebit" u riječkom brodogradilištu 3. maj. Škakljiva pitanja o snižavanju kreditnog rejtinga Hrvatske je izbjegla, ali je iskoristila priliku da veliča svoje "radoholičarstvo".

"Ovih dana radim na tome da nam sutra i sljedeća godina bude bolja. Ja puno radim i svaki sam dan na drugom kraju Hrvatske", pohvalila se premijerka Kosor. O alarmantnom sniženju kreditnog rejtinga je rekla da će se o njemu očitovati Ministarstvo financija.

Kosor se čudi pitanju o nepojavljivanju na proslavi rođendana HDZ-a

Začudila se novinarskom pitanju o izostanku sa rođendanske proslave Ličko-senjske županije, na kojem su bili Darko Milinović i Božidar Kalmeta, ali ona se nije pojavila. Novinari su je pitali je li time poslala određenu političku poruku Kalmeti i Milinoviću.

"Začuđena sam što mi uopće postavljate takva pitanja. Mi u HDZ-u imamo 21 županijsku organizaciju, koji ovih dana pripremaju i organiziraju prigodne skupove i domjenke uoči blagdana. Ja ne mogu biti na svim tim mjestima. Uistinu ne razumijem čemu to pitanje je ste me isto tako mogli pitati zašto, primjerice, nisam bila na skupu u Međimurju ili u Vukovarsko-srijemskoj županiji", kazala je Kosor i dodala da joj je u ovom trenutku u središtu pozornosti program gospodarskog oporavka, završetak pregovora s EU i borba protiv korupcije.

Nije željela odgovoriti niti na pitanja o najavljenoj rekonstrukciji Vlade.

Pročitajte više