Kosor ne zna što priča njen glasnogovornik: Pitajte Pavića tko je organizirao prosvjede



JADRANKA KOSOR nema mišljenje o izjavi svog glasnogovornika Mladena Pavića, koji je cijelu političku bulumentu podigao na noge tvrdnjom da oporba stoji iza recentnih prosvjeda u Zagrebu i ostalim hrvatskim građanima. Paviću nije bio problem ispaliti ovaj biser u nekoliko televizijskih informativnih emisija, iako za takve optužbe nema nikakvih dokaza.

U Pavićevu obranu ustali su tek rijetki HDZ-ovci (čitaj: Andrija Hebrang), dok ostali akteri političke svakodnevice uglavnom pozivaju na njegovu ostavku. Bivši predsjednik Stjepan Mesić učinio je to direktno, a aktualni Ivo Josipović u rukavicama, kako već samo on zna, govoreći o "potrebi da se preispita odgovornost". Premijerka se, međutim, ponaša kao da to nije njen problem, iako je Pavićeva funkcija kao glasnogovornika upravo da u javnosti predstavlja Vladu i premijerku.

"O tome ćete morati pitati glasnogovornika Pavića. Nije na meni da odgovaram na takvo pitanje", bilo je sve što je Kosorica kazala kada su je novinari prilikom posjeta MORH-u priupitali da komentira Pavićevu tvrdnju. Čini se, međutim, da se premijerka ipak pokušava distancirati od tvrdnji svog glasnogovornika protiv kojeg je HNS već najavio tužbu, a o istoj razmišlja i SDP.

"Na sjednici Predsjedništva stranke ćemo odlučiti hoćemo li podići tužbu protiv Pavića", izjavila je danas Milanka Opačić dodavši kako Kosor mora javno reći tko je to organizirao i platio prosvjede ili demantirati sve što je glasnogovornik Vlade u njezino ime govorio zadnja dva dana. "Takve izjave nastavak su HDZ-ove bahate politike kojima je građanima dosta i sada to javno govore i na ulici", kaže Opačić.

Pročitajte više