Kosor s predstavnicima Zajednice povratnika Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Zajednice povratnika Hrvatske koji su je upoznali s aktualnim aktivnostima Zajednice, priopćeno je iz Vlade.

Predsjednik Zajednice Josip Kompanović upoznao je potpredsjednicu Kosor s radom stručne skupine u vezi s izradom prijedloga Zakona o područjima od posebnog državnog interesa, inicijativama vezanim uz izmjene i dopune Zakona o obnovi i razvoju Grada Vukovara. Također je rekao da Zajednica radi na proceduralnom ubrzavanjem prodaje i otkupa stanova na područjima od posebnog državnog interesa, te na rješavanju statusa i zbrinjavanja Hrvata useljenih iz Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se razgovaralo i o problemima zaposlenosti te načinima poticanja zapošljavanja mladih i obrazovanih osoba na područjima od posebnog državnog interesa.

Potpredsjednica Kosor dala je potporu radu stručne skupine za izradu novog Zakona o područjima od posebnog državnog interesa. Također je upoznala predstavnike Zajednice s prijedlogom Zakona o pravima hrvatskih branitelja, koji je također važan za branitelje s područja od posebnog državnog interesa, a koji bi se idući tjedan trebao usvojiti na sjednici Vlade.

(Hina) pp yln

Pročitajte više