Kosor se toliko boji Biance Matković da izmišlja obrazloženja zašto ne može odmah u Sabor

NA SJEDNICI HDZ-a 25. siječnja ove godine odlučeno je da glavni tajnik stranke Branko Bačić prestaje biti državni tajnik u Ministarstvu prometa i odlazi u Sabor, a  Vlada ga je na prvoj idućoj sjednici tri dana kasnije, točnije 28. siječnja, razriješila.

Ovo isto pravilo ne može se primijeniti na Biancu Matković koju Vlada uporno ne želi razriješiti dužnosti državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva kako bi ušla u Sabor. Naime, premijerka Jadranka Kosor rekla je proteklog vikenda, govoreći o Matković, kako ona ne može u Sabor dok ne završi započete poslove u Ministarstvu gospodarstva.

Bačić nije morao ništa završavati!

"Gospođa državna tajnica bit će razriješena kad se ispune svi uvjeti", rekla je točno Kosor dodajući kako bi se moglo dogoditi da svi državni tajnici u nekom ministarstvu u jednom danu daju ostavke i da odu. Onda bi, smatra premijerka Kosor, ministar imao još većih problema.

No ono što je mogao Bačić, to danas ne može Bianca Matković. Novinari Novog lista, osim tajnika Bačića našli su i druge primjere kada se tajnike nije čekalo da "završe s poslovima". Tako podsjećaju na odlazak potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca kome je Vlada dva sata nakon ostavke prihvatila odlazak s dužnosti.

Begović nije morao ništa završavati!

Vrlo slično bilo je i s državnim tajnikom, opet u Ministarstvu gospodarstva Leom Begovićem, koji je ekspresno premješten na mjesto prvog čovjeka HEP-a.

"Ovo je valjda prvi slučaj da se u Ministarstvu gospodarstva mora obaviti nekakva primopredaja dužnosti. Dok sam bio ministar, kad su državni tajnici odlazili nisu morali dovršiti započete poslove, odmah su razriješeni", rekao je Damir Polančec za Novi list.

Sada je i više nego očigledno da odugovlačenjem prihvaćanja ostavke Biance Matković, koji ujedno i znači njen ulazak u Sabor, Kosor kupuje vrijeme kako bi na što bezbolniji način preživjela izglasavanje o proračunu za sljedeću godinu.

 

  

Pročitajte više