Kosor: Ulaskom u EU Hrvatska se vraća kući, to je Tuđman želio cijeli život



"SIGURAN sam da će građani Hrvatske na referendumu glasati za ulazak u Europsku uniju", kazao je Bo Eric Weber, veleposlanik Danske u Hrvatskoj. Danska je 1. siječnja preuzela predsjedavanje nad EU pa je Weber prigodno sudjelovao na okruglom stolu na temu "Hrvatska i EU - Od priznanja do članstva".

"Uvjeren sam da će Hrvatska biti velika vrijednost za EU, kao što će EU biti velika vrijednost za Hrvatsku", kazao je Weber, dodavši da Danska žestoko podržava pridruženje Hrvatske.

S obzirom da je okrugli stol organizirao opozicijski HDZ, među diskutantima su bili i Jadranka Kosor i Vladimir Šeks. Predsjednica HDZ-a i ovu je priliku iskoristila za veličanje Franje Tuđmana, kazavši da je uvođenje Hrvatske u EU od početka bio njegov san i da se za to čitav život zalagao.

"Priželjkujemo da što više građana izađe na referendum i da svojim glasom 'za' omoguće Hrvatskoj mjesto za stolom europskih država i naroda", rekla je Kosor, dodavši da se Hrvatska ulaskom u EU vraća kući i da su za to najzaslužniji hrvatski branitelji.

"Siguran sam da velika većina građana shvaća važnost referenduma 22. siječnja, kao što su shvatili važnost referenduma o nezavisnosti 19. svibnja 1991. godine", poručio je Šeks.

Pročitajte više