Kosor vidi Vladu kao vrtić: Ministri će nositi kostime i raditi kao mali mravi

"OD SVOJIH ću članove Vlade tražiti da rade kao mravi!", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor inspirirana prigodom otvaranja dječjeg vrtića na Krku. Naime, ondje je uz asistenciju ministara Damira Polančeca, Božidara Kalmete i Božidara Pankretića otvorila 26 milijuna kuna vrijedan vrtić od čega je Vlada osigurala 4 milijuna, a ostatak grad Krk.

"Kad si sretan lupi dlanom ti o dlan", zapjevala je Kosor, zajedno s potpredsjednikom Polančecom u dječjem zboru. Štoviše, Kosor je naglasila kako bi bilo zgodno da upravo ta pjesma postane himnom Vlade, s kojom bi započelo svako zasjedanje.

"Bilo bi zgodno ministre pritom i obući u mrave", naglasila je Kosor. Razlog zadovoljstva bila je vijest iz Bruxellesa o deblokadi 11 poglavlja.

Velik datum za Hrvatsku

"Današnji datum velik je događaj za Hrvatsku jer je otvorena nova stranica" komentirala je danas Kosor deblokadu Hrvatske dodajući kako sada preostaje napraviti i drugi korak kao i to da se pregovori nastavljaju punom snagom.

Unatoč upitima novinara Kosor nije željela posebno komentirati napise u slovenskim medijima koji pišu o izlazu Slovenije na otvoreno more.

"Reći ću samo da granično pitanje za sada ide u dobrom smjeru", rekla je danas Kosor koja je ostavila zasluge i za svog prethodnika, pobjeglog premijera Ivu Sanadera naglasivši kako je proces pregovora bio težak no da ne može izostaviti zasluge onih prije nje.

Zajednički uspjeh Sanadera i Kosor

"Sasvim je sigurno da je ovo naš zajednički uspjeh", rekla je Kosor o Sanaderu i predsjedniku Stjepanu Mesiću  i njihovim naporima u pregovorima sa Slovencima.

Također premijerka je danas opovrgnula pisanja kako ju je pozvao američki predsjednik Barrack Obama, a iskoristila je prigodu i opovrgnuti i druge napise koji se tiču sukoba unutar HDZ-a

"Atmosfera je izvrsna, pogotovo nakon deblokade", rekla je Kosor dodajući da bez te potpore unutar stranke ne bi ni mogla donositi teške odluke.

"Takvih teških odluka bit će još", poručila je na kraju Kosor.

Pročitajte više