Kosor zove Bajića: Svi se boje da će zbog svog potpisa i odluke jednog dana morati odgovarati



"OVO JE BIO malo dug, ali i vrlo dobar i konstruktivan sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca. Dogovorili smo se konkretno tko će od predstavnika HUP-a razgovarati svaki tjedan s pojedinim ministarstvom", naglasila je nakon sastanka s predstavnicima HUP-a, premijerka Jadranka Kosor dodajući kako je to dogovoreno kako bi svi bili "brži i efikasniji".

Kosor je rekla i kako je ova Vlada slušala i "dobro čula" poslodavce kada su tražili da se smanje neporezna davanja.

Borba protiv korupcije zaledila odluke

"Zaključak sastanka je da se vide neki pozitivni pomaci", rekla je Kosor naglašavajući da je na sastanku istaknuto kako se povećao izvoz hrvatskih proizvoda a za sutra je dogovoren sastanak poslodavaca s HEP-om a tema će bit energetska politika. Najavljeno je kako će se mijenjati zakon o rudarstvu.

"Borba protiv korupcije dovela je do toga kako su neki u državnim tvrtkama naprosto zaleđeni kada je riječ o donošenjima odluke. Dogovorili smo se da na sastanak pozovemo glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da bi zajednički konstatirali koje su to prepreke za poboljšavanja poduzetničke klime u Hrvatskoj", istaknula je Kosor. Kasnije je odgovarajući na novinarska pitanje rekla da je moguće i da Državno odvjetništvo ne prihvati poziv na sastanak koji bi trebao dovesti to toga da se odluke donose "brže i efikasnije".

Primjer TLM-a


Navela je primjer promjene zakona kod TLM-a kada se zapravo "legalizirala" prodaja struje. Ivana Mravka upravo zbog tog posla tereti Državno odvjetništvo.

"Svi se boje da će zbog svog potpisa i odluke jednog dana morati odgovarati", rekla je Kosor dodajući da nitko tko radi u korist svoje tvrtke i zaposlenika ne bi trebao odgovarati pogotovo ako rade u okviru zakona i propisa.    

Predsjednik Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Ergović za razliku od prošlotjednog sastanka kada je sipao kritike na račun Vlade "koja samo sastanči a ništa ne radi", bio je vrlo kratak.

"Glavna tema bila je regulacija tržišta energenata", rekao je Ergović dodajući da je bilo riječi i o promjeni nekih zakona koje priječe gospodarski oporavak. Ergović kaže kako je dobra stvar da se napokon počelo konkretno raspravljati o pojedinim temama iz sfere gospodarstva.

Rekao je da bi trebalo više napraviti da se relaksira rad u gospodarstvu.

Pročitajte više