Kosorica bi i dalje mijenjala zakon o Ini: Čekamo odgovor Bruxellesa, tek smo poslali prijevod

NAKON ŠTO je prošlog tjedna Vlada povukla izmjene zakona o Ini i umjesto toga ga poslala u Bruxelles, premijerka Kosor je danas opet otvorila to pitanje.

Na obilasku općine Plitvička jezera, novinarima je kazala da iz Bruxellesa još uvijek nije stigao odgovor u vezi MOL-a, jer je tek nedavno poslan prijevod izmjene Zakona o privatizaciji Ine, kao i njeno pismo šefu Europske komisije Barrosu.

"Očekujemo odgovor. Reakcije su dobre, kao zemlja koja će sutra biti članica EU, sve svoje aktivnosti temeljimo da tome da se o svemu dogovaramo i međusobno usklađujemo", izjavila je Kosor.

Premijerka se mjesecima oglušuje na upozorenja da najava izmjena zakona, prema kojemu nitko osim Vlade neće smjeti imati više od 49 posto Ine, krši pregovaračko poglavlje o slobodi kretanja kapitala.

"Vjerujem da će Bruxelles prepoznati da je u temelju svake države zaštita nacionalnih interesa i borba protiv korupcije. To su, uostalom, temelji EU", dodala je Kosorica.

Kad govori o promjeni zakona, poziva se i na navodno mito od 10 milijuna eura Ivi Sanaderu. Pritom se, naravno, ne poziva na načelo presumpcije nevinosti, po kojemu je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

Pročitajte više