Kosorica dala nagradu HSS-ovcu koji je državi dužan 400 tisuća kuna

PREMIJERKA Jadranka Kosor je predsjedniku Županijske obrtničke komore u Virovitici Josipu Novogradecu predala nagradu "Zlatne ruke", a on je državi dužan oko 400 tisuća kuna.

Uz funkciju u županijskom HOK-u Novogradec je i potpredsjednik te organizacije na državnoj razini te aktualni predsjednik Županijske skupštine Virovitičke-podravske županije iz redova HSS-a. Za nagradu ga je predložila Komora, a "Zlatne ruke" se dodjeljuju "uglednim i časnim članovima Komore za izuzetna poslovna dostignuća u promicanju obrtništva i malog poduzetništva", piše Večernji list.

Prevarili ga poslovni partneri

Vjerojatno nikome nije jasno zašto je baš on dobio nagradu, jer njegova tvrtka za proizvodnju akumulatora državi duguje 400 tisuća kuna. Iako državi nije podmirio dugove, Novogradec još uvijek održava obrt SAVT u kojem je zaposlen sa još četiri radnika.

"Točno je da je moj obrt blokiran godinu dana, a dug je oko 230.000 kuna i nastao je zato što su me poslovni partneri prevarili za isporučene akumulatore vrijedne 300.000 kuna", kazao je Novogradec i dodao da protiv njih vodi sudski postupak, a dug državi miruje dok sud ne završi svoj posao. Uz to, Novogradeca je i partner iz Zagreba još oštetio za dva milijuna kuna.

"Ionako nagradu nisam dobio za poslovne rezultate"

"HOK nije pogriješio dajući mi priznanje jer statutu i plaketu nisam dobio za financijske rezultate u obrtu već za dugogodišnji doprinos razvitku komorskog sustava", zaključio je Novogradec.

Pročitajte više