"Kosovo je Srbija" - Na izborima koje Srbija organizira na Kosovu napadnut novinar Blica

VLADA Srbije je "zbog lošeg rada prethodnih lokalnih rukovodstava" organizirala lokalne izbore u kosovskim općinama u Peći i Prištini, koje su izmještene u Goraždevac, odnosno Gračanicu. Kosovske vlasti poručuju kako su za njih ovi izbori nelegalni.

Unatoč tomu, na teritoriju Prištine otvoreno je danas 25 biračkih mjesta, a u općini Peć osam. Građani biraju između šest kandidacijskih lista: SNS-a Tomislava Nikolića, SRS-a Vojislava Šešelja, DS-a Borisa Tadića, DSS-a Vojislava Koštunice, Grupe građana "Opstanak" Miroslava Popovića te koalicije SPS-PUPS-JS - Grupe građana "Vidovdan" čiji je nositelj srpski ministar policije Ivica Dačić.

"Sutra ćeš biti likvidiran"

Kako izvještava Blic, tijekom dana došlo je do jednog ozbiljnijeg incidenta u kojemu je napadnut njihov dopisnik Neđo Zejak. Napad i prijetnja smrću dogodila se u jednoj osnovnoj školi na biračkom mjestu u Lapljem selu oko 13.30 sati kada su se članovi biračkog odbora Dačićeve koalicije obrušili na Zejaka te mu pokušali razbiti fotoaparat i diktafon.

"Dvojica najekstremnijih članova ovog biračkog odbora izgurali su me iz prostorije i u školskom dvorištu zaprijetili: 'Proći će ovaj dan. Sutra ćeš biti likvidiran", rekao je Zejak i najavio da će podnijeti kaznenu prijavu protiv njih.

Pročitajte više