KORONAVIRUS U SVIJETU

Kostarika ima najveći dnevni broj zaraza od početka pandemije

Ilustracija: EPA

KOSTARIKA je jučer registrirala 1830 novih zaraza, što je najveći dnevni porast od početka pandemije, a prostori za najkritičnije pacijente u javnim bolnicama gotovo su puni, izvijestile su zdravstvene vlasti.

U toj je srednjoameričkoj zemlji s pet milijuna stanovnika do sada zabilježeno 238.760 slučajeva zaraze, kao i 3143 smrtna slučaja.

"Proživljavamo najmračniji zdravstveni trenutak Kostarike u modernom dobu", izjavio je ministar zdravstva Daniel Salas u televizijskom obraćanju naciji.

Odjeli intenzivne njege su prepuni

Dodao je da je 125 kreveta na odjelima intenzivne njege popunjeno 94 posto te da bi se preostali prostor mogao popuniti idućih dana.

Salas je rekao da automobili od 21 do 5 sati ujutro ne mogu biti na cesti, što je mjera za sprečavanje širenja virusa, ali i da vlasti ne bi nametale strože zatvaranje kako ne bi naštetile gospodarstvu, koje je ovisno o turizmu i snažno pogođeno pandemijom.

"Moramo uzeti u obzir da ljudi moraju raditi", rekao je Salas, napomenuvši da su vladini resursi za isplatu financijske pomoći potrošeni prošle godine.

Pročitajte više