Kostrena: Vrhovnik spreman prenijeti svoje dionice brodogradilišta

BIVŠI direktor i jedan od dioničara Brodogradilišta "Viktor Lenac" Damir Vrhovnik spreman je dionice tog brodogradilišta, koje osobno posjeduje, prenijeti na nositelja kojega će odrediti bankeulagači ako Vlada prihvati program financijskog restrukturiranja tvrtke u sljedećih šest dana.

U priopćenju, koje je večeras poslao medijima, Vrhovnik navodi da je "danas doznao kako Vlada nije prihvatila prijedlog ministra gospodarstva Ljube Jurčića o davanju jamstava Viktoru Lencu te da je od bivšeg managmenta zatražila da se odrekne dionica tog brodogradilišta koje ima u vlasništvu".

Vrhovnik navodi da "ne želi komentirati usklađenost tog zahtjeva s ustavnim i pravnim poretkom zemlje, etičkim normama, te poštivanjem ljudskih prava i sloboda". "Pridružujem se svojim bivšim suradnicima te ću kao i oni prenijeti dionice koje posjedujem osobno, na svoje ime, na onoga koga odrede IFC (dio Svjetske banke) i Splitska banka - članica HVB grupe".

U nastavku Vrhovnik navodi da će to učiniti ako "Vlada u sljedećih šest dana prihvati program financijskog restrukturiranja brodogradilišta u sadržaju i formi koje su joj predložile banke, odobrila tijela upravljanja stranih i domaćih banaka, te koji su najvećim dijelom već pretočeni u ugovore".

U kraćem telefonskom razgovoru Vrhovnik večeras nije želio odgovoriti na pitanje koliko točno dionica na svoje ime ili putem drugih tvrtaka posjeduje napomenuvši da je riječ o javnosti dostupnim podatcima.

Sadašnji direktor brodogradilišta Ognjen Antunac javnosti je također izjavio da je pripravan prenijeti vlasništvo dionica koje posjeduje.

(Hina) hš vkn



Pročitajte više