Koštunica: Bez Kosova nema demokratske Srbije

SRBIJANSKI premijer Vojislav Koštunica u nedjelju je, na izbornoj skupštini svoje Demokratske stranke Srbije (DSS), koja bi ga trebala ponovo izabrati za predsjednika, branio očuvanje Kosova u sastavu Srbije kazavši da je to uvjet za demokratsku Srbiju.

Demokratske Srbije ne može biti bez Kosova i Metohije, rekao je Koštunica i kazao da su ciljevi DSS-a i što brži put u Europsku uniju i opstanak državne zajednice s Crnom Gorom.

"DSS vidi samo jedan cilj. Taj cilj je demokratska Srbija s Kosovom i Metohijom u državnoj zajednici s Crnom Gorom na što bržem putu k EU, pravno uređena i očišćena od kriminala i korupcije, ekonomski osnažena i stabilna, koju sve nacionalne zajednice prihvaćaju kao svoju zemlju", rekao je Koštunica na izbornoj skupštini DSS-a.

"Jednostrano i nametnuto stvaranje druge države na teritoriju Srbije ruši ustrojstvo suvremenog svijeta i ukida osnovna načela na kojima počivaju demokratske države. Ne može se istodobno graditi demokratska Srbija i rušiti njezin suverenitet i teritorijalni integritet", rekao je.

O najvažnijim državnim pitanjim postignut je stranački konsenzus i da se "nitko i nikada u Srbiji ne može odreći Kosmeta kao djela državnog teritorija", poručio je Koštunica.

DSS-a bira novo čelništvo stranke na izbornoj skupštini na kojoj je Koštunica jedini kandidat za predsjednika.

On treba predložiti sedam kandidata za potpredsjednike, od kojih će pet biti izabrano.

Pročitajte više