Koštunica neupućen u sastanke Bulatovića sa zemunskim klanom

BIVŠI jugoslavenski predsjednik i čelnik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da nije znao za sastanke svojeg, jučer uhićenog, savjetnika za nacionalnu sigurnost Rade Bulatovića s vođama "Zemunskog klana".

On je te dodao da nema "informacija o tome da je netko iz DSS-a pokušavao, niti je imao valjanog razloga da pokušava kontaktirati s tom kriminalnom organizacijom".

Također, optužbe protiv - također jučer privedenog - bivšeg načelnika Službe sigurnosti Vojske Jugoslavije Aleksandra Tomića, Koštunica u intervjuu današnjem "Blicu" naziva "diskreditacijom", jer je uhićen "čovjek kojem se može pripisati zasluga da je razotkrio slučaj jedne špijunske afere" (navodno špijuniranje Momčila Perišića u korist SAD-a).

Jučer uhićene Bulatovića i Tomića policija optužuje da su prije atentata na premijera Zorana Đinđića kontaktirali s Miloradom Lukovićem Legijom, bivšim zapovjednikom Jedinica za specijalne operacije tzv. Crvenih beretki i spomenutim Dušanom Spasojevićem Šiptarom.

Jedan od glavnih problema u situaciji izvanrednog stanja jest što se borba protiv organiziranog kriminala koristi za obračun s političkim protivnicima i, što je još gore, za restauraciju jednostranačkog sustava, tvrdi Koštunica. On kaže da ne vidi razloga da i on sam snosi "bar političku odgovornost" za atentat na premijera Zorana Đinđića, te da ne očekuje eventualni poziv na informativni razgovor.

"Ne pada mi to uopće na pamet, niti vidim razlog za to, osim nastojanja da se stvari u Srbiji još više pogoršaju i produlji izvanredno stanje", kazao je Koštunica u intervjuu "Blicu", odgovarajući na brojne optužbe iz vladajuće koalicije da je sprječavao reforme i podržavao neke osnovne stupove režima Slobodana Miloševića.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više