Koštunica sutra u skupštini Srbije predlaže sastav nove vlade

PREDSJEDNIK Skupštine Srbije Dragan Maršićanin zakazao je za utorak prvu redovnu sjednicu parlamenta, na kojoj bi mandatar Vojislav Koštunica trebao predložiti sastav nove srbijanske vlade, priopćila je Informativna služba srbijanskog parlamenta.

Prema dosadašnjim neslužbenim informacijama, Vojislav Koštunica bi bio predsjednik nove vlade, dok bi jedini potpredsjednik trebao biti Miroljub Labus, predsjednik G17 Plus, koji bi ujedno bio zadužen i za europske integracije. Od 17 ministarstava, Koštuničinoj Demokratskoj stranci Srbije pripalo bi devet (od kojih policija i pravosuđe, te gospodarstvo), G17 Plus četiri (uz mjesto guvernera Narodne banke Srbije, na koje je već izabran Radovan Jelašić), jedno ministarstvo pripast će Socijaldemokratskoj partiji, koja je na listi G17 Plus, te četiri ministarstva koaliciji Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića.

Također, na dnevnom redu zasjedanja u utorak mogao bi se naći prijedlog Vladana Batića, predsjednika izvanparlamentarne Demokršćanske stranke Srbije, za uvrštenje na dnevni red inicijative za raspisivanje referenduma za samostalnu Srbiju. Kako prenosi agencija Tanjug, Batić je u svom prijedlogu podsjetio da je tu inicijativu svojim potpisima lani podržalo 40 tisuća građana Srbije.

Razmatranje mogućnosti opstanka državne zajednice Srbije i Crne Gore najavio je i zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, koji je u razgovoru jagodinskoj televiziji "Palma plus", kako prenose beogradski mediji, kazao da je "stanje neodrživo i da ne treba čekati ožujak 2005. godine da bi Crna Gora održala referendum o samostalnosti", već da će ta stranka od Skupštine SCG, čija je sjednica zakazana za 5. ožujka, tražiti hitno stavljanje tog pitanja na dnevni red.

(Hina) xttag ysb

Pročitajte više