Krađa identiteta: S policajčevom značkom i svojom fotografijom pokušao prevariti Riječane

ALEN NOVAKOVIĆ, poznat po brojnim prijevarama s nekretninama, ponovno je uhvaćen u nezakonitoj raboti. U dogovoru s Ivicom Lovrićem, policajcem iz Kaštela, preuzeo je njegov identitet te ga pokušao iskoristiti kako bi prevario riječku obitelji, majku i sina iz Viškova.

Slagao da je izgubio značku i policijsku iskaznicu

U pitanju je bio njihov teren od 596 četvornih metara. Novaković i kompanjon planirali su parcelu prodati, a novac podijeliti, otkrila je policija kriminalističkim istraživanjem. U tu svrhu obojica su ovjerili ugovore o zastupanju kod javnih bilježnika u Solinu i Rijeci.

Novaković se koristio lažnim identitetom kako bi vlasnicu terena i njenog sina uvjerio kako će tako lakše prodati zemljište. Lovrić mu je predao svoju značku i iskaznicu, u koju je Novaković stavio svoju fotografiju. Lovrić je, pak, lažno prijavio gubitak isprava, a kako bi osnažio svoju priči, prijavio je i gubitak mandatnih blokova. Suspendiran je, prijava je podnijeta redovnim putem.

Policija istražuje je li bilo još prijevara

Novakovića su uhitili su u mjestu Debeljak nedaleko od Sukošana kod Zadra. U stanu su mu pronašli niz sumnjive dokumentacije, tako da se obrada nastavlja jer se sumnja da ovo nije bio jedini slučaj prijevare.

Novakovića su po uhićenju otpratili u zatvor, jer je za njim bila raspisana potraga. Ponosni je vlasnik 122 kaznenih prijava, uglavnom za prijevare s nekretninama i krivotvorenje dokumentacije. Sudili su mu u nekoliko postupaka, u jednom mu je društvo na optuženičkoj klupi pravio i Vinko Budiša, bivši šef policijskih specijalaca, pravomoćno osuđen za ubojstvo 19-godišnjem Milenka Đekića.

Pročitajte više