Kradljivci HRT-ove arhivske građe na mjesto zločina došli u kombiju RTL-a

PRVOG dana mjeseca studenog s radom je službeno počeo sustav videonadzora interijera i eksterijera HRT-ove zgrade na Prisavlju, a vrlo brzo na svjetlo dana izbili su neki vrlo zanimljivi događaji.

Naime, sigurnosne kamere su još krajem listopada snimile dvojicu djelatnika HRT-ova arhiva, koji su navodno krali kasete s arhivskim materijalima HRT-a. Da stvar bude još zanimljvija, počinitelji su na "mjesto zločina" došli kombijem konkurentskog RTL-a, javio je Večernji list.

Naime, HRT-ove sigurnosne kamere snimile su dvoje djelatnike HRT-ova arhiva, muškarca i ženu, kako preko ograde zgrade dodaju nešto nepoznatim osobama koje su na mjesto događaja stigli u kombiju RTL-a. Navodno se radilo o materijalima iz HRT-ove arhive.

"Točno je da je dvoje djelatnika arhiva snimljeno kako preko naše ograde nekim ljudima nešto daju. To dvoje tvrdi da su se iz ruke u ruku predavale cigarete te da se kombi RTL-a tu zatekao slučajno. Ipak, kako bi točno doznali o čemu se radi, snimku tog događaja dali smo jednoj tvrtki koja radi za MUP." - kazao je Vlatko Kolarević, voditelj općih poslova HRT-a, u koje spada i sigurnost.

"Oni će nam pomoći da se precizno utvrdi što se nalazilo u rukama naših zaposlenika. Ispadne li da su to doista bile HTV-ove kasete mogući su i izvanredni otkazi. U svakom slučaju, snosit će određene konzekvence jer su već samim činom dodavanja nečeg preko ograde povrijedili kućni red. Očekujemo da bi stegovni postupak protiv njih mogao biti okončan za desetak dana." - dodao je Kolarević.

Da se radi o ozbiljnom kršenju HRT-ovih pravila, a možda i važećih zakona RH, potvrdio je i glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić, koji je kazao: "Preko ovakvih postupaka ne možemo prijeći, tim više što postoje ozbiljne indicije da su to bile nedopuštene radnje."

Pročitajte više