Karamarko pokušao obmanuti javnost? Prijava protiv Linića odbačena

"ANONIMNA prijava protiv Slavka Linića nema osnove", potvrdilo je danas Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, nakon duge medijsko-političke trakavice koja će vjerojatno stajati fotelje ravnatelja policije Olivera Grbića.

Ovo priopćenje se neće svidjeti ni ministru Tomislavu Karamarku, koji od izbijanja afere s Linićem tvrdi da je policija postupala po nalogu riječkog odvjetništva. Iz odvjetništva su decidirano poručili da policiji nisu dali zahtjev u vezi kriminalističkog istraživanja povodom navedene prijave.

PU primorsko-goranska, pojašnjavaju u riječkom odvjetništvu, dostavila im je  1. veljače anonimnu prijavu protiv Linića, a oni su nakon uvida obavijestiti policiju "da prijavu razmotriti i, ocijeni li se opravdanim, postupi po zakonu".

Anonimna prijava je Linića teretila da je ratni stožer Općine Rijeka, odnosno on osobno, zamračio 830 tisuća njemačkih maraka namijenjenih nabavi oružja.

Nakon potvrde da je prijava neosnovana, Linić je izjavio da su ovlasti zlouptrijebili i Karamarko i Grbić i glasnogovornik policije Krunoslav Borovec.

Pročitajte više