Kralj filmskog trasha Jakov Sedlar u utrci za glavnog ravnatelja HRT-a

JOSIP POPOVAC, v.d. ravnatelja HRT-a, te novinari HTV-a Goran Rotim i Nikola Kristić također se natječu za poziciju nasljednika zloglasnog Vanje Sutlića.  

Čak 22 prijave za glavnog ravnatelja HRT-a pristigle su na natječaj, od toga 19 s potpunom dokumentacijom. Prihvaćene su prijave: Dušana Radića, Joze Rajkovače, Zorana Kalinića, Branimira Ježića, Marija Kraljevića, Damira Šimunovića, Gorana Rotima, Ivana Salečića, Vesne Dubovečak, Marka Malnara, Branka Debeljaka, Nade Prkačin, Jakova Sedlara, Gorana Radoša, Vjekoslava Krsnika, Veljka Jančića, Emila Čića i Josipa Popovca.

Zbog nepotpune dokumentacije otpali su Marko Ugarković, Božo Ćaić i još jedan novinar HTV-a,  Branimir Farkaš, koji, kako je naveo u prijavi, nema presliku jednog od nužnih dokumenata - radne knjižice, jer mu je deponirana u kadrovskoj službi HRT-a! Pravni eksperti s Prisavlja nisu prihvatili ovo opravdanje pa je Farkaš diskvalificiran.

Desetorici nije bio dosta jedan neuspjeli pokušaj

Zanimljivo je kako se na ponovljeni pokušaj izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a prijavilo čak 10 kandidata/kandidatkinja koji su sudjelovali i u prvom, neuspješnom pokušaju izbora.

Osim njih, devet je novih kandidata koji će pred vijećnicima iznositi svoj program i viziju upravljanja HRT-om: Marijo Kraljević, Emil Čić, Jakov Sedlar, Goran Rotim, Josip Popovac, Branimir Ježić, Goran Radoš i Vesna Dubovečak.

Neka ostane u kući


Deset nije samo broj ponavaljača na natječaju, jednako toliko ih se za mjesto prvog čovjeka kuće prijavilo i sa samog HRT-a: vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a Josip Popovac ovaj put nije odolio da se ne kandidira, ali je u duhu fair-playa odlučio za vrijeme trajanja "kampanje" ne sudjelovati na sjednicama vijeća kako ne bi bio eksponiraniji od ostalih kandidata.

Ponovno će pokušati i koordinator u "Hrvatskoj uživo" Veljko Jančić. Direktor Hrvatskog radija Duško Radić je, za razliku od prethodnog natječaja, ovaj put predao potpunu dokumentaciju i nalazi se u konkurenciji, kao i pomoćnik glavnog ravnatelja Damir Šimunović.

Spomenutim novinarskim uzdanicama HTV-a Rotimu i Kristiću vrjiedi pribrojiti i Nadu Prkačin, također novinarku na Prisavlju.

Prijavila su se i dva šefa tehnike, HR-a Marko Malnar i glavni tehniko u splitskom dopisništvu Marijo Šimunović. Ponovno će pokušati i Branko Debeljak, dramaturg na HRT-u.

Dva dana za razgovore s kandidatima - izbor novog ravnatelja u ponedjeljak

Deset kandidata za ravnatelja imat će po 15 minuta za predstavljanje u petak, 19. ožujka, a ostalih devet isto toliko vremena u ponedjeljak, kada bi konačno trebao biti izabran novi glavni ravnatelj HRT-a.

Pročitajte više