Kralju prevara Alenu Novakoviću godina i pol zatvora, policajcu Lovriću uvjetna

KRALJ prevara Alen Novaković osuđen je u Splitu nepravomoćno na godinu i pol dana zatvora zbog pokušaja prevare Riječanina Klaudija Benceka te lažnog predstavljanja.

Policajca htjeli vidjeti u zatvoru

Novaković je, naime, varajući Benceka i njegovu familiju za kupoprodaju zemljišta koristio policijsku iskaznicu kaštelanskog policajca Ivice Lovrića, koji je unatoč traženju Državnog odvjetništva za zatvorskom kaznom, na koncu osuđen na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Državno odvjetništvo je, inače, svojim optužnim prijedlogom tražilo i znatno strožu sankciju za Novakovića, čak tri godine i 10 mjeseci zatvora. Lovrića su, pak, željeli vidjeti u zatvoru makar dvije i pol godine. Ništa od toga. 

Obećavao brda i doline

Novaković i Lovrić su htjeli od Benceka i njegove obitelji izvući najmanje 750 tisuća kuna. Novaković je, po dobrom starom običaju, tražio novac obećavajući da će srediti prenamjenu negrađevinske parcele u građevinsku te gradnju stambenog objekta. Izdali su mu punomoć za raspolaganje nekretninama. Prevaru su ipak na vrijeme otkrili tako da nije došlo do prodaje terena.

Novakoviću je ovo samo jedan od dosad 100-ak prijavljenih slučajeva prevare. Posljednjih godina bio je nedostupan, varao je ljude po Istri i Kvarneru, a kad su ga uhvatili i pritvorili prošle godine, otkrilo se da je nastupila zastara izvršenja kazne od dvije i pol godine zatvora za prevare s terenima kod Trogira. Nisu ga stigli šest godina poslati na služenje zatvorske kazne.

Kako stoje stvari, Novaković neće duže iz pritvora. Galiot mu je produljio boravak iza rešetaka, još jedan postupak protiv njega vodi i sutkinja Marisa Matić, a nedavno je Novaković osuđen na godinu i po zatvora zbog prodaje kuće u Baškoj Vodi bez znanja vlasnika.

Pročitajte više