Kravat pukovnija traži nove članove. Evo kolike plaće nude

Ilustracija: Josip Mikacic/PIXSELL

U Facebook grupi Tražim/nudim posao objavljen je oglas za sve one koji žele postati pripadnicima Počasne satnije Kravat pukovnije i sudjelovati u svečanoj smjeni straže na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 

Od kandidata se traži samouvjerenost, disciplina, spremnost na učenje, motiviranost, mogućnost rada preko studentskog ugovora te raspolaganje tijekom čitave sezone, odnosno od ožujka do listopada. Za vojnike se nudi satnica od 9.80 eura, a za bubnjare od 15.58 eura.

Djeluju od 2010. godine

U oglasu se tvrdi kako one koji budu odabrani očekuje dinamičan posao, rad u zajednici kvalitetnih i mladih ljudi, mogućnost napredovanja i nastupa izvan Zagreba. Zainteresirani kandidati moraju dostaviti životopis s fotografijom na mail adresu: info@kravatpukovnija.com.

Počasna satnija Kravat pukovnije, u suorganizaciji ustanove Academia Cravatica (AC) i Turističke zajednice grada Zagreba, od 10. srpnja 2010. godine izvodi program smjene straže i ophoda užim središtem Zagreba.

Odjeveni u replike odora hrvatskih vojnika iz Tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću, Počasna satnija svojim programom aktualizira povijesne početke kravate, kao jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini.

Pročitajte više