Tomaševićevi ljudi krenuli s rezovima: Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

TRIDESET i pet zaposlenika zagrebačkog Holdinga krajem mjeseca će dobiti otkaz.

Riječ je o agencijskim radnicima u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG), jednoj od podružnica Holdinga, javlja Telegram.

To su agencijski radnici od kojih neki u GSKG-u rade i preko šest godina te oni koji su imali ugovore na određeno vrijeme. 

Ovo je prvi veliki kadrovski rez u Holdingu od dolaska Tomaševića na vlast. Podsjetimo, Tomašević je prije nekoliko dana imenovao novu Upravu. 

Za predsjednicu Nadzornoga odbora imenovana je Suzana Brenko, a za članove Odbora Ratko Bajakić i Damir Topić, priopćio je Ured zagrebačkog gradonačelnika. Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana - predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol. 

Što kažu zaposlenici koji će dobiti otkaz?

Zaposleni u GSKG-u potvrdili su ovu informaciju.

"Nama koji u GSKG-u već godinama radimo preko raznih agencija ugovori neće biti produženi. Rekli su nam da nas više ne mogu plaćati i odmah nas poslali na godišnje odmore kako bismo ih iskoristili do 30. lipnja. Riječ je o referentima, tajnicama, ljudima koji rade na prisilnoj naplati, zaposlenicima zaduženima za matične podatke… Upravu ne zanima ni ima li među njima samohranih roditelja, a ugovori s agencijama im takve otkaze i omogućuju", kazali su Telegramu zaposlenici koji od idućeg mjeseca više neće raditi za Holding.

Tvrde da ovi otkazi nemaju veze s uštedama koje je tražio Tomašević.

"Zbog tih otkaza usluge GSKG dodatno će se usporiti, a neki naši procesi jednostavno ne smiju stati. Ovi otkazi nemaju veze s uštedama koje je zatražio gradonačelnik Tomašević jer iznose svega oko 500 tisuća kuna mjesečno", govore iz GSKG.

 

Pročitajte više