Krenuli su preko pruge iako je signalizacija upozoravala da dolazi vlak. Auto je onda stao, a vlak ga je smrskao

Foto,video: Tomislav Miletić/Pixsell

DANAS u podne strašna nesreća dogodila se u Donjem Zvečaju. Na auto s bračnim parom u tridesetim godinama naletio je teretni vlak. O tome koliko je jak bio udar vlaka u auto svjedoči i činjenica da je vlak auto gurao oko 300-injak metara i tek se onda zaustavio. Muškarcu i ženi nije bilo spasa.

Kako je utvrdila policija, signalizacija je na mjestu nesreće radila i upozoravala na to da se približava vlak. Zamjenik državnog odvjetnika koji je izašao na mjesto nesreće potvrdio je tu informaciju, a tvrde to i svjedoci.

Nažalost, to vozača nije spriječilo da krene preko pruge. S obzirom da mještani tvrde kako su čuli da je vlak trubio pretpostavlja se da je auto zapeo na pruzi. "Strojovođa je dosta dugo svirao, žena i ja smo komentirali, kako se možda nešto i dogodilo", rekao je mještanin za HRT.

I Radio Mrežnica piše kako je auto vjerojatno zapeo na pruzi i to zbog snijega. Je li zaista tako tek se mora utvrditi. Kao što se mora utvrditi i kojom je brzinom vozio.

U nesreći je stradao mlađi bračni par iz Karlovca u tridesetim godinama koji u vikend naselju Osor imaju vikendicu, a kupili su je nedavno, prije mjesec ili dva.

Prije sedam godina poginula dva mladića


Prije sedam godina na istom mjestu dogodila se još jedna strašna nesreća. Vlak je naletio na vozilo u kojem su bila dvojica mladića. Nesreća se dogodila 4. veljače 2011.godine, a nesretni mladići preminuli su na mjestu.

I 2009. godine na istom mjestu dogodila se također teška nesreća u kojoj je jedna osoba poginula i tada je postavljena svjetlosna signalizacija, ali brklja nije. Brklju su peticijom zahtijevali tamošnji mještani, no svih ovih godina ništa se nije po tom pitanju riješilo, piše Radio Mrežnica. 


 

 


Pročitajte više