Krešo Beljak: HDZ majstorski živi od stvaranja podijeljenog društva

Screenshot: N1

PREDSJEDNIK HSS-a Krešo Beljak u Newsroomu na N1 televiziji je govorio o političkoj odgovornosti HDZ-a za odluke koje donosi, među kojima je i ta da se sutra održi Kolona sjećanja u Vukovaru.

Kazao je kako je, kada je u pitanju održavanje Kolone sjećanja, trebalo malo više razmišljati o zdravlju ljudi.

"Vukovarska se tragedija može obilježiti i na druge dostojanstvene načine, osim Kolonom sjećanja. Ovo je narušilo vjerodostojnost i povjerenje u Stožer, ako je povjerenja i bilo. Ovo je specifična situacija pa se trebalo pronaći neko drugo, razumnije rješenje", kaže Beljak.

"U HSS-u, u Samoboru, sjetimo se žrtve Vukovara, obilježimo to tiho, skromno i od toga ne radimo cirkus. Zašto 30 godina nakon rata još živimo u podijeljenom društvu? Jer dio političara skuplja poene na tome, na strastima, osjećajima koji se izazivaju", rekao je Krešo Beljak. Pritom je potvrdio da misli i na Andreja Plenkovića.

"Apsolutno, HDZ majstorski živi na tome. Što se tiče odrađivanja radnog vremena kafića u Vukovaru - pa mi živimo u državi gdje se zna tko određuje radno vrijeme kafića, ne određuje to lokalna samouprava. Ovdje je sve naopačke, svatko radi što hoće i zato nam je tako loše kao što jest. Lokalna uprava ne određuje hoće li kafići sutra raditi ili ne. Ja ne mogu odrediti kako će kafići sutra raditi u Samoboru", rekao je Beljak.

Pročitajte više